X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
У фокусу
15:00 | петак, 22. Јуни
У фокусу: Слијепи и слабовиди
Како обезбиједити што самосталнији живот слијепим и слабовидим лицима? Говорићемо о образовању слијепих и слабовидих. Са каквим се све проблемима сусрећу? Ово су само неке од тема разговора у студију.
Бањалучка панорама
17:50 | петак, 22. Јуни
Бањалучка панорама: За санацију основних школа у Бањалуци ,Град је обезбиједио 200 000 КМ.
Преквалификација одраслих за потребе кожарске , текстилне и обућарске индустрије сада и у опремљеним радионицама у средњој школи и Технолошком факултету. Фитнес инструкторка, некадашња кошаркашица Александра Аничић, једина је Бањалучанка која се бави боди-билдингом -тијело за медаље!
Пост фактум
21:15 | петак, 22. Јуни
Пост фактум: О улози војника и полицајаца у стварању Републике Српске
Руководиоци БОРС-а ће подсјетити на улогу припадника Војске и Министарства унутрашњих послова и њихових породица у стварању Републике Српске и најавити научни скуп којим ће обиљежити 25 година од оснивања Организације.
Протокол
22:10 | петак, 22. Јуни
Протокол: Спољно - политички магазин
Амерички предсједник је, након жестоких критика, донио одлуку којом престаје раздвајање мигрантских породица. Та одлука је, међутим, отворила нови проблем. За Протокол говори Душко Лопандић професионални дипломата и бивши шеф српске мисије у Европској унији.... Турци у недјељу излазе на ванредне изборе. Анкете показју да ће "султан" Ердоган однијети побједу али не онолику колику би желио.
Људовање
23:25 | петак, 22. Јуни
Људовање: Са Веселином Гаталом
„Радије сам ризиковао затвор због оштећења градске имовине него због могућности да сијалице пуне воде и нагрижене инсталације у позоришту узрокују повреду, или не дај Боже смрт неког дјетета“, тако каже Предраг Бјелошевић, директор Дјечијег позоришта РС и предсједник Друштва књижевника Републике Спске, наш и ваш овонедјељни гост. Дјечије позориште, сада поптпуно опремљено и у одличном стању, тих раних деведесетих је било мјесто влаге и промаје, никако установа у којој се могло радити и правити представе. Сад има више врхунски уређених сала, паркинг, изложбене и занатске просторе, чак и јединствен музеј луткарства. Дјечије позориште Републике Српске је од тада израсло у установу препознатљиву и уважавану од Кине до Канаде, па све до Русије и Европе. Предраг Бјелошевић ће нам причати и о књижевној сцени у Српској, о узурпацији јавне и књижевне сцене територије БиХ, присвајању имена и имовине од друштва из Федерације, о фалсификатима и злоупотребама. Све то и још понешто у овонедјељном Људовању.