X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | петак, 22. Јуни
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Љубитељима умјетничке музике, у још једном дружењу са популарним дјелима овог музичког жанра, препоручићемо "Прелудиј" за клавир Фредерика Шопена, и ставове познатих симфонија Јозефа Хајдна, Волфганга Амадеуса Моцарта и Антоњина Дворжака. Нека Вам то буде позивница за још један угодан сусрет на таласима радија РС, од 22 часа и 15 минута.
Изворник
11:00 | недјеља, 24. Јуни
Изворник: Емисија изворне народне музике
На ободу Панчева, у дијелу града којег испуњавају породичне куће, живи госпођа Нада Павловић, директни потомак чувене породице музичара Попаз, који су активно учествовали у креирању музичког живота 20-тих и 30-тих година прошлог вијека. Захваљујући њој, успјели смо “рашчивијати” судбине чланова ове породице, а нарочито оних од којих је све почело-Ивана, Душана, Јована и Павла, четири рођена брата који су створили један од најуспјешнијих оркестара између два рата. Прича је занимљива, и надамо се да ћете уживати у њој у нашем новом, недјељном дружењу.
Разбудилник
06:00 | понедјељак, 25. Јуни
Разбудилник: Јутро и радио суиз исте приче!
Скоро свакодневно смо свједоци да се појединци жале на главобољу, нервозу, болове у костима и друго. То је посебно изражено оних дана када су велике осцилације у температурама или нагле промјене времена. Уз свакодневну прогнозу времена, грађани могу да виде и чују и биометеоролошки извјештај о карактеристикама времена и климе, и њихов утицај на здравље људи, као и љекарске препоруке у зависности од временске и синоптичке ситуације. Да ли сте ви метеоропата? Како промјене времена утичу на вас?