X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
донаторско
Студиорум
20:00 | уторак, 12. Децембар
Студиорум: Докторски студиј у РС
Са данашњим датумом у РС, само су три кандидата завршила докторске студије. У вези с тим отварају се многа сложена питања: Да ли је високо образовање у стању да обезбиједи просту репродукцију? Које би то биле мане и предности трећег циклуса студија? Шта су нове парадигме докторских студија? На ова питања вечерас у емисији одговор ће дати академик проф. др Драго Бранковић, који овај феномен истражује и проучава уназад десет година. У трци за научним звањима конкуришу и публиковани радови у многим националним и међународним часописима. О њиховом врједновању, односно квалитету говори академик проф. др Васкрсија Јањић.
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | уторак, 12. Децембар
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Вријеме вечерашње емисије најсвјетлије странице умјетничке музике испунићемо избором популарних оркестарских дјела из опуса најпознатијих свјетских аутора. Угодне тренутке уз таласе Радија Републике Српске, проведите уз "Прољеће" из четири годишња доба Антониа Вивалдија, "Менует" у Д-дуру Волфганга Амадеуса Моцарта, клавирски концерт у г-молу Јохана Себастијана Баха, и чувену "Мађарску игру" бр.4 у ф-молу Јоханеса Брамса. И вечерас вас очекујемо, одмах након хронике дана.
Разбудилник
06:00 | сриједа, 13. Децембар
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
"Предивна игра", како фудбал зову у земљама енглеског говорног подручја, или "Најважнија споредна ствар на свијету", је без озбиљнијег противкандидата најпопуларнији спорт на свијету, па тако и код нас. То је посебно интензивирано ове јесени када су се два највећа српска клуба окушала у такмичењу Лиге Европе. Такође, није занемарив ни успјех репрезентације Србије у квалификацијама за Свјетско првенство наредне године у Русији. Вољели фудбал или не, на ове успјехе мало ко остане равнодушан. Сваки дерби Звезде и Партизана додатно "подгријава" навијаче, а у "Разбудилнику", пред њихов 156.сусрет, говоримо о феномену "фудбал"!