X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/10/2017 |  18:10 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС | Коментара: 0

Подршка отварању пословне зоне на мјесту "Фамос Корана"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да подржава план начелника општине Пале Бошка Југовића да фабрика "Фамос Коран" буде откупљена и претворена у индустријску и пословну зону.
Додик о суду и тужилаштву - Фото: РТРС
Додик о суду и тужилаштвуФото: РТРС

"Са Владом /Републике Српске/ рјешава се питање `Корана` и те локације која је једина могућа за будућу индустријску и пословну зону", рекао је Додик новинарима на Палама, наводећи да је већ дозначен одређени износ како би та локација била откупљена од суда, односно из ликвидационог поступка, и постала власништво општине.

Он је истакао да подржава активности локалне управе и начелника општине у обнављању градске инфраструктуре и додао да ће, уз помоћ недавно одобрених средстава Владе Србије намијењених Палама, бити успјешно окончана реконструкција комплетне путне инфраструктуре у овом мјесту.

Подсјећајући да је данас посјетио мјесто радова на Јахорини, Додик је рекао да су на овој планини отклоњени неки проблеми у вези са путном инфраструктуром.

"Биће изграђен пут који ће омогућити бржу комуникацију у самом зимском центру", навео је Додик и констатовао да ће тиме већ ове године значајно бити отклоњене гужве и створени услови за угоднији боравак на овој олимпијској планини.

Када је ријеч о изградњи нове болнице у Источном Сарајеву, Додик је рекао да је данас добио увјеравања да су рокови одрживи и да ће ова здравствена установа у септембру идуће године сигурно бити завршена и опремљена.

Он је најавио да ће Влада Републике Српске са локалним структурама размотрити њихове планове за идућу годину, прије свега када је ријеч о путевима.

Према Додиковим ријечима, у 2018. години требало би да буде реконструисано 450 километара магистралних и регионалних путева који су основ за развој привреде и саме Републике Српске.

Након посјете Јахорини и тунелу "Каловита брда" чија је санација у току, предсједник Српске се дружио са грађанима Пала.

Извор: СРНА